Friday, 31 May 2013

Vivix Shaklee

Vivix atau lebih popular dipanggil sirap Shaklee kerana cecair vivix ni berwarna merah. Vivix Shaklee merupakan supplement anti penuaan terbaik di dunia. Ia dicipta selepas pendidikan bertahun-tahun oleh Shaklee dan merupakan supplement pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia. 


Mengapa Vivix Sangat Bagus dan Baik untuk Anda?

a) Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel.

b) Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia ~ setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan vivix, DNA akan dapat dilindungi dan diperbaiki selnya.

c) Vivix melambatkan pembentukkan AGE ~ penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) mampu melambatkan pembentukan AGE.

d) Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel ~ tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru. (mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh)

Kelebihan lain Vivix yang anda perlu tahu ialah ia membantu memelihara dan menjaga :-

-->> Kesihatan Jantung
-->> Kesihatan Otak
-->> Imunisasi Badan
-->> Kesihatan Sendi
-->> Perlindungan Antioksida
-->> serta Kesihatan menyeluruh tubuh

Bagaimanakah Vivix dapat memberikan kesan yang begitu baik dan menyeluruh?

Rahsianya kerana Vivix melindungi dan membaikpulih sel DNA kita di samping mengelakkan penimbunan protein AGE dalam badan.

SID : 888849
email : aushu_26@yahoo.com
SMS : 017-736 5676
SWEET NAZAINIK VITAMIN
dapatkan nyer dengan harga istimewa.....





Kelebihan dan Fungsi OsteMatrix

Hari ni aini tak update blog lagi.....hari ni aini nak cerita pasal ostematrix(kalsium)....aini mmg pengguna tegar vitamin ostematrix ni.....mmg sangat mengujakan....sakit gigi kejap je baik....sakit pinggang pun kejap je elok....kaki pun dah tak kejang lagi......

Setiap hari aini wajib amik 2bj ostematrix ni.......senang nak telan......baik untuk tulang,senggugut pun kurang....sembelit tiada lagi......


Fungsi Ostematrix (kalsium)


1. 99% Kalsium badan tersimpan dalam tulang dan gigi, 1 % dalam darah. Jika tubuh kekurangan Kalsium, maka simpanan dalam tulang akan diserap dan ini boleh mengakibatkan kerapuhan gigi dan tulang, osteoperosis dan masalah2 berkaitan tulang.

2. 1% kalsium dalam darah penting untuk mengawal tekanan darah dan degupan jantung yang normal

3. memelihara tulang daripada risiko kecederaan

4. menghalang masalah kekejangan otot , yakni "cramp" terutamanya dikalangan wanita mengandung

5. mengatasi masalah PMS

6. mengatasi kelesuan

7. kesihatan saraf

8. menangani gastrik dan migraine

9. tidur yang lena

10. meringankan masalah sembelit dan buasir

11. melindungi otot jantung

12. membantu penyusuan susu ibu (bagi ibu2 yang mengalami masalah susu merudum apabila period)

13. pembekuan darah

14. pembaikan struktur normal sel

Kelebihan Ostematrix

1. Ianya supplemen Kalsium yang LENGKAP dan mudah diserap oleh tubuh kerana mengandungi Vitamin D , Magnesium, Mangan, Copper , Zink, Boron dan Vitamin K.

2. Ianya VITAMIN SEMULAJADI

3. MUDAH ditelan & diserap oleh tubuh

4. Saiz hidangan bagi 1 kaplet OsteMatrix ialah 250mg, maka, mudah bagi kita mengira sendiri berapakah dos yang diperlukan oleh tubuh. Sebagai cotoh, jika kita dah minum 2 gelas susu hari ni, makanlah 2 kaplet je Ostematrix.

5. Mempunyai UJIAN KLINIKAL bagi menyokong keberkesanannya

6. dihasilkan daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati ( sumber Kalsium jika dihasilkan dari Dolomite, tulang, cangkerang tiram , ianya mungkin tercemar dengan karbon dan logam berat )

7. TIDAK menyebabkan enapan Kalsium dan MENCEGAH batu karang kerana ia mengandungi Magnesium dan kadar yang seimbang dengan Vitamin D dan Kalsium.

8. Mengandungi Mangan, Boron, Copper sebagai "simen" untuk pelekatan tulang yang kuat.

9. Vitamin K dalam supplemen ini membantu mengikat mineral untuk membentuk tulang

10. meningkatkan paras kalsium dalam darah dalam masa 12 jam! 


SID : 88849
SMS : 017-736 5676
Email : aushu_26@yahoo.com
Sweet Nazainik Vitamin
harga Istimewa menanti anda.....



Wednesday, 29 May 2013

Omega Guard untuk siapa....

Omega guard ..antara suplemen yang sangat digalakkan utk kita consume setiap hari kerana badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 utk proses metabolisma... untuk brain, untuk alahan, utk asma, utk sendi, utk kesihatan jantung, utk kawal berat, utk kulit yg cantik... satu famili boleh makan vitamin ni dari anak kecil berusia 1tahun ke atas ........

Siapa Perlukan Omega 3 Bagi Menyokong Tahap Kesihatan

1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus

Okeyla.. sekian untuk hari ini..Apa jua jenama pilihan anda, saya percaya anda dah memilih yg terbaik untuk anda sekeluarga bukan sekadar main beli sahaja. Ia penting utk kesan jangka masa panjang... Bijak membeli bermula dengan bijak merancang dan bijak memilih...Harap info di atas bermanfaat buat semua pembaca..

Dapatkanya dengan harga menarik di
SWEET NAZAINIK VITAMIN
SMS : 017-7365676
Email : aushu_26@yahoo.com
SID : 888849

PILIHAN DITANGAN ANDA
JAGALAH KESIHATAN DIRI ANDA DAN KELUARGA ANDA....
ANDA BIJAK MEMILIH.....



Manfaat Omega Guard

Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-meraha
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak




Dapatkan nya dengan hrga menarik di
SWEET NAZAINIK VITAMIN
SID : 888849
SMS : 017-736 5676
Email : aushu_26@yahoo.com


OMEGA GUARD

OMEGA GUARD



Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement. 

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.

Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.

Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.


SUMBER OMEGA 3

Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair 
sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 

3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari 
ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-
satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 
semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal 
berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask 
omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, 
merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

WOW best nyer OMEGA GUARD ni
boleh tajamkan minda
anak2 1tahun ke atas dah boleh makan omega ni
orang yang sakit sendi,yang nak turunkan berat badan,yang nak tajamkan pemikiran,yang nak jaga kesihatan jantung,DSB
boleh makan OMEGA GUARD
ALL IN ONE

Dapatkan nya dengan harga menarik di
SWEET NAZAINIK VITAMIN
SMS: 017-736 5676
Email : aushu_26@yahoo.com
SID : 888849



Vitamin semasa Puasa

Untuk yang nak kurus

Sahur 
ESP + Holikcs
Kurma 3bj
makan nasi mcm biasa.(jgn biasa sgt/kawal sikit.....kate nak kurus)
Vitalea 1bj
Vitamin C 1bj

Buka
mkn mcm biasa...(jgn biasa sgt/kawal sikit.....kate nak kurus)
kurma 3bj
lecithin

nak tido/supper
ESP + Jus
Herblax/alfafa

esok melabur confirm laju jerk....sebab makan herblax n lecithin
saya dah try.....tak dehydrate sebab dah minum ESP.....air minum lebih sikit yerk....senang proses detok berlaku...
 


Untuk Ibu BF

sahur
ESP + Holikcs
kurma 3bji (biasa saya makan 5 huhuhu)
makan nasi macam biasa
Vitalea 1bj
Alfafa 2 bj

Buka
mkan mcm biasa
kurma 3 biji (ni pun biasa terlebih2 makan hahaha)
air minum lbh

nak tido/supper
Esp + holiks or jus
ostematrix 3-4 bj
vitamin c 1bj

pasti esok tu susu laju jerk kuar huhuhuhuuhu
dah pernah buat.....leh dapat sampai 17oz susu....
kalo terlupa minum esp....susu kurang sikit....badan pun lemah....


SWEET NAZAINIK VITAMIN
ANDA BUAT ANDA DAPAT
SID : 888849
Email : aushu_26@yahoo.com
SMS : 017- 736 5676







Tuesday, 28 May 2013

Tanda Wanita itu Subur....

Tanda-tanda wanita subur

Masa subur wanita seperti yang kita ketahui, sangat berhubungkait dengan dengan cara cepat hamil. Ini kerana saat masa subur itulah sperma yang masuk dapat menjadi sel telur. Ada pelbagai cara untuk mengetahui bila masa subur ini datang. Boleh dengan mengira kalendar, dengan ovulusi test dan sebagainya

Untuk memudahkan gambaran bagaimana cara mengetahui ciri-ciri wanita subur, berikut ini akan saya berikan beberapa kaedah untuk mengetahuinya. Yang saya maksud tentang ciri-ciri wanita subur iaitutanda-tanda wanita memang sedang dalam masa subur. Walaupun bukan bererti semua wanita mengalami hal di bawah ini.


Ciri-Ciri Wanita yang Sedang dalam Masa Subur

Untuk mengetahui wanita yang sedang subur, berikut ciri-cirinya:

  1. Terjadinya Peningkatan Suhu Tubuh.Masa subur wanita dengan kitaran haid normal adalah hari ke-12 hingga hari ke-16 sejak haid pertama. Selain dengan mengira secara kalendar, masa subur wanita dapat diketahui dengan adanya peningkatan suhu badan. Peningkatan ini terjadi bukan kerana wanita sedang sakit, tapi dalam keadaan badan sihat seperti biasa. Peningkatan suhu badan yang terjadi adalah sekitar 0,2 darjah Celsius setiap hari selama 10 hari berturut-turut. Anda dapat meletakkan thermometer biasa di bawah ketiak setiap pagi untuk mengetahui peningkatan ini.
  2. Cecair Serviks Mengalami Perubahan. Wanita pada masa subur mempunyai cecair serviks yang mirip dengan putih telur, ciri-cirinya yakni cecair serviks cair, kenyal dan lebih jernih dari biasanya. Pada keadaan yang sedang tidak subur keadaan cecair serviks kelihatan lebih kental. Kadang bahkan tidak keluar sama sekali.
  3. Ghairah Tinggi. Ketika melakukan hubungan intim di masa subur, wanita akan kelihatan lebih ghairah dari biasanya. Hal ini akan mengakibatkan wanita yang selalu ingin melakukan hubungan di masa suburnya. Wajarlah, ghairah meningkat bermakna keinginan untuk melakukan hubungan badan juga meningkat.
  4. Adanya Perubahan Posisi Serviks. Ketika sedang ovulasi (masa wanita subur), kedudukan serviks dapat dijangkau dengan jari. Sedangkan pada saat tidak ovulating, kedudukan serviks ini jauh lebih ke atas, sehingga tidak dapat tersentuh. Untuk menguji hal ini, anda boleh memasukkan jari anda secara lurus ke dalam Miss V. Jika memang sedang dalam masa subur, maka anda akan dapat menyentuh bahagian hujung serviks, rasanya seperti bahagian hujung hidung.
  5. Perut Terasa Kembung. Di masa subur, anda mungkin merasa bahawa seluar anda terasa sempit, meskipun tidak sedang kekenyangan atau berat badan naik. Hal ini biasa berlaku kerana pada masa ovulasi ini tubuh sedang meyimpan air dalam keadaan yang banyak.
  6. Menggunakan Alat Ujian Ovulasi. Alat Ujian Ovulasi ini gunanya sangat mirip dengan test pack dalam ujian kehamilan. Dengan menggunakan alat ini maka kesahihan bahawa anda sedang subur memang tak perlu diragukan.
  7. Demikian beberapa ciri-ciri wanita yang sedang mengalami masa subur. Apabila anda mengalami tanda-tanda di atas maka itulah saat yang tepat untuk merancang kehamilan anda.

Boleh di ambil dengan vitamin GLA bagi memastikan sperma dilindungi selama 5 hari......moga2 anda mudah - mudahan rezki anda ada bersama Vitamin GLA....


GLA diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai "Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)". Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).

SWEET NAZAINIK VITAMIN
SID : 888849
SMS : 017-7365676
Email : aushu_26@yahoo.com

ANDA CUBA ANDA DAPAT....
PILIHAN DI TANGAN ANDA.......

PRODUCT SHAKLEE

PRODUCT SHAKLEE


 Anti-Aging 

SIJIL HALAL SHAKLEE

SIJIL HALAL SHAKLEE 2013

KLIK UNTUK MELIHAT LEBIH JELAS

SENTIASA SELAMAT
Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat 
Kami memulakan dengan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.
Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk kami adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.
Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan:
Beberapa senarai TIDAK Shaklee:
  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

SENTIASA BERKESAN
Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Efektif
Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi di Shaklee, kami mempunyai bukti. Anda akan temuinya di dalam lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee. Anda boleh temuinya melalui lebih 300 juta USD pelaburan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Anda juga boleh temuinya melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.
Dan kami membuktikannya melalui 54 pingat emas yang dimenangi oleh Shaklee setanding dengan kehebatan atlet-atlet terbaik dunia. Dan lagi, bukti yang benar-benar menyakinkan antara semua ini adalah di dalam berjuta-juta orang yang mempunyai kehidupan yang sihat, di antaranya adalah disebabkan mereka menjadi produktif disebabkan oleh Shaklee. Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, kami telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang kami katakan adalah benar.
Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Hebat
  • $300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
  • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
  • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
  • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
    Ekpedisi Artik Antarabangsa
  • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
  • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli
    Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
    LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil
    produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

SENTIASA MESRA ALAM
Kami Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar
Dr. Forrest Shaklee: Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan kami masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain. Kami adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Ibu Pejabat Korporat kami telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan Rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean® Basic H²® dalam tahun lepas sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!
Bermula dari Penjelajah Jacques Cousteau dan seterusnya Dr.Wangari Maathai iaitu pemenang Nobel Peace pada tahun 2004, Shaklee meneruskan perjuangannya dengan bekerjasama bersama mereka yang menyayangi bumi bagi menghasilkan satu perubahan. Dalam tahun lepas sahaja, kami telah mengitarsemula lebih 1,000,000 paun kadbod, menyingkirkan lebih 10,200,000 paun sisa pembungkusan dan menyingkirkan lebih 23,000,000 paun gas rumah hijau. Ini menunjukkan bagaimana kami benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi.
Kami Menjadi Peneraju dan Teladan dalam Memulihara Alam Sekitar
  • Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
  • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
  • Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
    • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
    • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
    • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
  • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
    • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
    • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
    • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
    • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
    • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
      daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

CAWANGAN SHAKLEE

CAWANGAN SHAKLEE

Sekiranya mahu membeli sendiri barangan SHAKLEE (FULL PACKAGE SAHAJA) di mana-mana cawangan SHAKLEE berhampiran, berikut saya senaraikan alamat untuk rujukan . Jika tidak/belum mempunyai ID SHAKLEE sendiri, boleh gunakan
 ID SHAKLEE saya 888849
Sila maklumkan kepada saya untuk urusan free gift sekiranya memenuhi syarat (^_^)*


Shah Alam HQ 
Jalan Juruhebah U1/50 Temasya Industrial Park, Section U1 Shah Alam (Glenmarie) 
No tel 1800-88-6577

KL Branch 
31 Jalan 2A/27A Section 1 Wangsa maju Setapak, KL. 
No tel 03-41426442

Penang Branch 
A-2 Jalan Todak Pusat Bandaraya Seberang Jaya , Perai. 
No tel 04-3974325

Ipoh Branch 
32 Medan Istana 1 Bandar Ipoh Raya , Ipoh . 
No tel 05-2418260

Johor Bahru Branch 
14 Jalan Molek 1/10 Taman Molek , JB. 
No tel 07-3525188

Kota Bharu Branch 
319 Section 25 Bandar Kora Bharu Jalan Sultan Yahya Petra, Kota Bharu. 
No tel 09-7478688

Kota Kinabalu Branch 
Lot 7, Ground Floor Wisma Damai jalan Damai Luyang Kota Kinabalu. 
No tel 088-272087


HARGA PRODUK

HARGA PRODUK SHAKLEE

Produk
Saiz
Semenanjung
Sabah & Sarawak
Harga Runcit (RM)
Harga Runcit (RM)
Vita-Lea Iron Formula
120 tabs
88.75
93.75
Vita-Lea for Children (chewable)
65 tabs
48.75
51.25
NutriFeron (Stick)
30 x 1.2 g
181.25
191.25
Garlic Complex
60 tabs
47.50
50
Chewable Vita-C 100 mg
(for children)
90 tabs
37.50
40
Sustained Release Vita-C
500 mg
180 tabs
92.50
97.50
Vita-E Complex
120 tabs
149
154
Peppermint-Ginger Plus
90 tabs
45
48
Herb-Lax Tablet
120 tabs
52.5
55
Alfalfa Complex (S)
330 tabs
53.75
56.25
Alfalfa Complex (L)
700 tabs
97.5
102.5
Lecithin
180 tabs
52.5
55
B-Complex
120 tabs
53.75
56.25
Zinc
120 tabs
33.75
35
GLA Complex
60 tabs
91.25
95
Energizing Soy Protein (Canister)
850 g
150
155
Meal Shake – French Vanilla
544 g
113.75
121.25
Performance – Orange
539 g
82.5
87.5
Fiber Plan Unflavored
300 g
168.75
176.25
CorEnergy
90
148
155
OsteMatrix
120
61
65
OmegaGuard
90
136
140
DTX Complex
90
155
160
Carotomax
30
70
75

Harga di atas adalah tidak termasuk kadar pos rata sebanyak RM10
ke seluruh semenanjung Malaysiadan RM20 untuk Sabah dan Sarawak. 

Untuk mendapat harga istimewa sila 
sms : 017-736 5676
email : aushu_26@yahoo.com

Sekiranya anda berada berdekatan dengan cawangan Shaklee
di Wangsa Maju, Shah Alam, Johor Bahru, Kota Bharu,
Seberang Jaya atau Kota Kinabalu dan hendak mendapatkan produk 
pada harga ahli, bolehlah menggunakan ID: 888849

TERMA DAN SYARAT



TERMA DAN SYARAT
SWEET NAZAINIK VITAMIN


Email : aushu_26@yahoo.com
SMS: 017-736 5676


Email/ SMS details seperti berikut :
NAMA :
EMAIL : 
NO.TEL : 
ALAMAT POS :
ORDER/ REQUEST :Payment boleh dibuat melalui mana-mana akaun di bawah :


No akaun Maybank : akan diberi melalui sms/email



Sila email/ SMS transaction slip/ reference no. selepas payment dibuat.



Pesanan hanya akan dilakukan setelah bayaran serta bukti pembayaran diterima.
Order akan dipos melalui Poslaju . Proses penghantaran akan mengambil masa 2 - 3 hari masa bekerja.

Caj Penghantaran :

Semenanjung M'sia - RM10
Sabah/Sarawak - RM20


OsteMatrix dan B-Complex dapat atasi Sakit Kepala / Migrain

Migrain dan sakit kepala ni antara masalah yang sering diutarakan....."aku ada masalah sakit kepala lah..migrain la..

shaklee ada ubat tak"... saya tak jual ubat yer..mintakmaaf .....kalau nak diikut jalan singkat..senang je... telan panadol ke..telan painkiller..reda lah migrain tu kan .kan ..tapi kesan jangka panjang kepada kesihatan?badan je lah yang tahu yer..... saya tak kata supplemen Shaklee ni wajib kene ambil...tapi ianya sebagai alternatif..

Sakit kepala adalah gelaja biasa yang berlaku kepada sesiapa sahaja. Biasanya sakit kepala dibahagikan kepada 3 kategori:
  1. Sakit kepala kerana tekanan
  2. Sakit kepala kerana sinus
  3. Sakit kepala kerana migrain
Sakit kepala tekanan adalah disebabkan oleh tekanan atau stress yang dihadapi oleh seseorang, samada tekanan mental atau fizikal. Jiwa dan pemikiran yang tertekan, tegang, berkecamuk, boleh menyebabkan sakit kepala. Tekanan pada otot-otot di sekitar leher, kepala dan kulit kepala juga boleh menyebabkan sakit kepala. Ia juga boleh berlaku apabila seseorang itu mengalami perubahan secara tiba-tiba contohnya dari kawasan redup, tiba-tiba masuk ke kawasan panas, dan sebagainya.

Sakit kepala sinus ialah disebabkan oleh keradangan sinus yang dihadapi oleh seseorang. Sakit kepala sinus biasanya menyerang dalam kadar sekejap tapi menyengat.
Manakala jenis sakit kepala yang ‘paling popular’ ialah kerana migrain. Setakat ini tiada penyebab rasmi yang dikatakan sebagai punca migrain, namun saintis telah mencadangkan beberapa penyebab migrain:
  1. Kekurangan zat dan nutrisi
  2. Faktor keturunan
  3. Kesan dari pengambilan ubat-ubatan
  4. Wanita yang mengalami haid atau pra-haid
  5. Terlalu banyak mengambil kafein
  6. Mengamalkan makanan yang mengandungi MSG dan nitrat
Biasanya penderita migrain akan diberi ubat tahan sakit, ubat tahan muntah dan sebagainya bagi mengawal kesakitan mereka. Bagi penderita migrain yang teruk, mereka diberi dos dadah yang agak tinggi agar dapat melalikan sistem badan mereka dari kesakitan yang ditanggung.

Pengambilan ubat-ubatan boleh mendatangkan risiko terhadap kesan jangka panjang kepada kesihatan.Oleh yang demikian, memilih alternatif dengan pengambilan supplement natural adalah langkah terbaik bagi mengatasi masalah migrain.Kenapa supplement lebih baik dari ubat?Kerana ia diperbuat daripada bahan makanan, dan merupakan ekstrak daripada makanan2 yang membekalkan nutrient harian. Berbeza dengan ubat yang diformulasikan di makmal daripada jenis dadah dan sebagainya.

Supplement/vitamin yang sesuai utk merawat migrain:

OsteMatrix Shaklee (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)
Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing...

B-Complex Shaklee
Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti bolehmembantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migrain, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.

Bagi penderita migrain, anda hendaklah mengetahui penyebab-penyebab yang boleh menjadikan anda diserang migrain. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka anda kena lah jaga makan. begitu juga dengan perkara2 lain seperti aktiviti dan sebagainya. ...


Pertimbangkanlah tentang mengambil vitamin/supplement sebagai pembantu untuk menyelesaikan masalah anda, kerana ia pasti lebih baik dari makan ubat berasaskan dadah secara berterusan.


SWEET NAZAINIK VITAMIN
017- 736 5676 / aushu_26@yahoo.com / SID : 888849


Kawal Stress dan Obesiti dengan B Complex

Stress menggangu sistem pencernaan kita(sakit perut,sembelit,cirit), menjejaskan sistem imuniti badan (mudah demam), meningkatkan kadar denyutan jantung, tekanan darah tinggi, sukar tidur, penambahan berat badan..... berat badan naik bukan je sebab anda byk makan..tapi kalau anda stress pun boleh menyumbang ke arah obesiti/overweight

Disini saya nak berkongsi bagaimana B Complex membantu.Mari lihat ahli keluarga Vitamin B Complex- Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3 (niacin), Vitamin B5, Vitamin B6, Vitamin B9 (asid folic), Vitamin B12... Kesemua jenis vitamin B ni diperlukan oleh badan anda...

  1. Vitamin B1~menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolisma
  2. Vitamin B2~Memproses asid amino dan lemak.Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic.
  3. Vitamin B3~Membantu mengurngkan kolestrol didalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah;membantu dalam kesihatan kulit yang baik,membantu sistem pencernaan.. Kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar utk menjadikan seseorang psyco/sakit mental
  4. Vitamin B5~Membantu mengurangkan stress fizikal/mental; membantu mengurangkan penuaan pramatang
  5. Vitamin B6~Vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin didalam otak kerana ketidak seimbangan serotonin akan menyebabkan depressi..
  6. Vitamin B9~Bersama2 dengan vitamin B12, vitamin B9 membantu fungsi neurotransmitter as well as aktiviti mengurangkan depresi didlm badan
  7. Vitamin B12~Mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan B12 akan menyebabkan depressi,tidak tenteram...
.

B-Complex
Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif~Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee. ~Mudah di telan. ~Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin

Semoga perkongsian ini berguna untuk semua.. kerana kesan daripada stress/ depresi amatlah buruk ...jika dibiarkan.boleh menjurus ke penyakit fizikal.~overweight, obesiti, jantung, sakit perut, cirit dan byk lagi.... .dan yang lebih parah ia juga boleh menyebabkan penyakit mental yg kronik....Akhir kata.... sayangilah diri anda. .kerana saya yakin ramai diluar sana yang sayangkan anda..

SID : 888849 / 017-736 5676 / aushu_26@yahoo.com

SWEET NAZAINIK SHAKLEE....