Friday, 28 June 2013

Basic H

Ada org tanya BASIC H tu apa.. saya kata ianya pencuci serbaguna.. mmgla skerg ni ada mcm2 pencuci serbaguna tapi Tahukah anda..kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan

Tapi dengan BASIC H.. anda selamat Ia tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi , pH seimbang , tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak, kepekatan berganda

Di bwh ni antara sebahagian dariada 1000 kegunaan Basic H(yg dikongsi oleh MommyLyna)

Sebagai pencuci

Cuci tandas, cuci lantai, cuci dinding, cuci pinggan
Cuci kesan gris dan minyak
Rendam baju especially baju baby. Rendam 4-5 hari pun tak berbau
bilas tudung
basuh botol susu dan segala botol

Merendam sayur & buah

Bukan sahaja memisahkan bendasing dari sayur/buah, tapi juga meneutralkan pestisid dan pengawet yang digunakan terhadap sayuran/buah tersebut

Kegunaan keluarga

Ubat ulser mulut. Celupkan basic-H menggunakan putik kapas & letakkan pada bahagian ulser.
Memandikan bayi dan kanak-kanak (thanks to Ibu Kauthar)
Ubat gigi. Titikkan 2-3 titik Basic-H ke atas berus gigi dan berus seperti biasa.
Untuk tuam semasa demam.
Mandikan anak2 dengan Basic-H untuk menghalang gigitan nyamuk (thanks to Ibu Kauthar).
Sebagai pencuci tangan.
Digunakan kepada anak-anak yang menghidap ekzema

Berkebun (gardening)

Air siraman tumbuh-tumbuhan yang ‘berkhasiat’. Titiskan beberapa titik ke dalam botol spray yang diisi air biasa dan spray ke pangkal pokok-pokok di taman.

Sebagai penghalau serangga perosak. Sama seperti cara di atas cuma sembur ke bahagian batang dan daun.

Basuh tangan dengan Basic-H sebelum memulakan kerja berkebun.

Kegunaan rumah

Menghilangkan bau busuk ikan. Cuma spray saja ke dalam tong ikan.
Titikkan setitis ke dalam seterika stim bagi menjaga kebersihan bahagian dalamnya.
Membersihkan kesan getah/gula2 getah.

Sangat banyak kegunaan Basic-H ni. Nak list lagi dah tak larat Basic-H juga dikenali sebagai pencuci 1001 guna. You’ll know when you have it in your home. Dah tak perlu benda lain lagi dah.

Utk jadual kegunaan basic H reffer link ni http://www.mamafaiz.com/2011/04/jadual-kegunaan-basic-h-ini-adalah.html

Saya dah guna Basic H ni untuk rawat Demam anak saya adam haikal....memang menakjubkan...tak payah masukkan ubat bontot lagi...
setiap kali kalo haikal demam mmg bacaan die tinggi....saya sangat risau akan tahap kepanasan nya kalo haikal demam...

nak tau cara saya guna basic h untuk rawat anak saya demam...
Memula saya bilas badan anak saya dengan air paip sebab dah terlampau panas,
pastu saya amik satu baldi isi air setengah baldi....saya titiskan basic h tu dalam 4 titik jerk....
pastu saya siram anak saya dengan air yang dah dititiskan basic h tadi...saya tak bilas pun dengan air paip...saya lap n terus pakaikan anak saya baju....

malam tu sebelum tido saya masukkan sedikit air dalam mangkuk untuk buat tuam haikal...sebab badan haikal still panas lagi....dalam magkuk tadi saya just titiskan 2 titik sahaja basic h...n tuam pada anak saya...
saya mengutamakan bahagian kepala,ketiak,badan n kaki,badan saya just sapu2 jerk air tu pada badan anak saya...

masa hantar haikal kat rumah pengasuh pagi tu...badan haikal still panas lagi...tapi tak sepanas malam tadi...saya bagi haikal ubat demam hospital yang merah cair tu....

kat opis ati ni risau jerk mengenangkan haikal demam....
bila dah sampai umah time jemput haikal....elok jerk haikal dah tak demam lagi....badan pun tak panas,die pun cergas jerk.....main2 lagi.....semalam lembik jerk die...

Saya suka sangat2......
saya pun dah jatuh hai dengan Basic H ni....

Berminat nak cuba
Harga mmg murah sangat2
tapi bermacam kegunaan
SMS : 017- 736 5676
Email : aushu_26@yahoo.com






Thursday, 27 June 2013

Cadangan set penyusuan ketika berpuasa

Penyuusuan di bulan puasa kadangkala mencabar bagi sesetengah ibu. Sementara ibu-ibu lain menjalaninya seperti biasa, malah ada yang susu badan makin bertambah, namun ada ibu yang mengalami masalah – susu semakin kurang dan seolah-olah hampir kering.

Terdapat pelbagai cara untuk menghadapi dan mengatasi masalah ini:-
  1. Ingat, ibu yang menyusukan anak & risau tentang keselamatan anaknya bila susu merudum, dibolehkan berbuka — in this case, stok pun tak ada.
  2. Menambah sesi mengepam di waktu siang dan malam.
  3. Mengamalkan diet yang tertentu misalnya mengamalkan kurma, air zam-zam, dan sebagainya.
  4. Mengambil suplemen semulajadi yang membantu tubuh kekal ‘fit’ semasa menyusukan.

Pilihan di tangan ibu, yang penting si manja tetap mendapat susu ibu yang cukup berkhasiat dan terbaik buatnya walaupun di bulan puasa.

Sejak awal Ramadhan, ramai ibu yang mencari Shaklee breastfeeding set (NOTA: ia bukan set official Shaklee, namun telah diatur untuk memenuhi keperluan ibu menyusu), dan syukurlah kebanyakkan menemui keputusan yang sangat POSITIF!

Apa yang mereka ambil?

Di bawah adalah antara suplemen-suplemen yang sesuai dan terbaik untuk ibu yang menyusukan anak (samada puasa atau tidak, susu banyak atau tidak)

Set Vitamin Asas Penyusuan Dgn Alfalfa




Set Vitamin Asas penyusuan Tanpa Alfalfa (dgn Ostematrix)
Set Vitamin Penyusuan dengan Alfalfa dan Ostematrix
Set Vitamin Breastfeeding Premium
Manakala special untuk ibadah puasa, salah satu pilihan HOT ibu-ibu menyusukan anak (dan tak menyusu juga) ialah MIGHTY 3 GEMS


Mighty 3 gems ni memang HOT SELLING di bulan puasa ni, terutama PERFORMANCE DRINK, mana taknya, SOLD OUT sahaja di HO dan branch. Sangat kritikal bekalan Performance Drink di bulan puasa ni. Insya-Allah, ia bukan saja bagus untuk ibu, malah sekeluarga.

Saya sekeluarga mengamalkan MIghty 3 gems terutama Performance Drink. Syukur alhamdulillah, walapun adakalanya tak sempat bersahur dengan makanan berat (kerana terlewat bangun), namun dengan izin Allah kami dapat meneruskan aktivti lain seperti biasa.

Sekiranya ibu ada masalah dengan bekalan susu yang tidak memudaratkan anak2, bolehlah cuba set2 yang tersenarai di atas. Namun Performance Drink bagi saya, a-must semasa puasa. Memang ramai yang suka minum performance drink di bulan puasa.. bagus juga untuk warga emas dan anak2 yang baru nak belajar puasa.

Yang penting, ia adalah HALAL dan menjalani ujian klinikal, tanpa kesan sampingan.




Keunikan Perfomance Drink (PD)

Ujian klinikal membuktikan rumusan eksklusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.


Keunikan Performance Shaklee

Performance Shaklee mengandungi elektrolit dan mineral yang penting seperti:

Na+
Cl+
Mg+
Ca2+
K+

Yang mana elektrolit dan mineral ini dapat:

· Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan
· Baik untuk sistem neuromotor (tindak balas saraf dan otot).

Manfaat Utama Performance Maximum Shaklee

1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan - Memeberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

2. Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.

3. Mencegah Penyahhidratan - Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda.

4. Mengekalkan Paras Gula - Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot.

Performance Maximum Shakle Sangat Sesuai Untuk

- Para atlet
- Mereka yang berpuasa
- Sebelum dan selepas pembedahan
- Tidur lewat malam
- Atlit sukan
- Fasting Therapy
- Keletihan
- Penyahhidratan otot dan kulit
- Vagina yang kering
- Cirit-birit
- Tiada selera makan
- Rendah paras gula
- Kepeningan dan sebagainya.

Satu hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Enak dimimnun begitu sahaja atau dicampur bersama minuman lain.

PD hanya terdapat dalam perisa orange sahaja
Mmg sedap nyum nyum.....tenaga pun bertambah untuk bulan puasa ni...

Berminat sila hubungi
Sweet Nazainik Vitamin
SMS / Whatsaap : 017-736 5676 / 019-771 3487
Email : aushu_26@yahoo.com



Mighty 3 Gems



Terbahagi kepada 3 produk asas untuk pembekalan vitamin, zat galian, tenaga dan pengekalan bendalir badan iaitu Energizing Soy Protein atau ESP (perasa Vanilla), Mealshake (perasa French Vanilla) dan Performance Drink atau PD (perasa oren). Ketiga-tiga produk ini berperanan membekalkan nutrien dan keperluan harian tubuh agar terus bertenaga dan cerdas.

ESP : memberi kita rasa kenyang untuk jangka masa yang lama dan beri kita tenaga yang sustain ; bukannya memberi kita tenaga apabila minum tetapi memberi kita tenaga yang berterusan apabila mengamalkannya.

Mealshake : terdiri daripada protein dan juga complete dengan sumber vitamin dan mineral. rasa apa? rasa vanilla, memang sedaplah dan tak muak.

PD : sejenis minuman mengurangkan kehilangan bendalir (air) dari tubuh kita, yang sememangnya berlaku apabila kita berpuasa. Badan kita akan kekeringan air (di dalam) kesan daripada metabolisma badan dan kerja-kerja seharian yang dilakukan. Jadi, PD mampu menyokong tahap hidrasi dan menjaga kandungan air dalam tubuh kita.

Sesuai untuk mereka yang tidak sempat bersarapan, dan minuman untuk bersahur dan berbuka puasa. Kalau tak sempat sahur pun (kes terbangun tinggal 5 minit nak imsak/15 minit nak Subuh), mighty 3 gems ini insya-Allah memadai untuk anda menjalani kehidupan Ramadhan seperti biasa.

Dan berbuka puasa dengan mighty 3 gems memberi anda tenaga untuk menunaikan ibadah selanjutnya iaitu solat Maghrib, Isyak serta terawikh dan ibadah2 lain seperti bertadarus.

Siapa Perlukan Mighty 3 Gems?

Set Mighty 3 Gems sesuai untuk semua golongan dari kanak-kanak hinggalah dewasa. Antaranya:

· Orang Berpuasa - Mighty 3 Gems boleh diminum semasa bersahur setelah mengambil hidangan untuk bersahur. Semasa bulan puasa dan tambahan pula pada musim panas ni, kita perlu memastikan bekalan tenaga adalah lebih dan mencukupi untuk menempuh hari siang yang panjang sebelum berbuka puasa.

· Orang Sibuk -
Mighty 3 Gems sangat sesuai untuk mereka yang selalu sibuk dan nak cepat. Jadi hidangan Mighty 3 Gems yang mudah dan ringkas untuk dibancuh adalah sangat membantu disampaing zatnya yang sudah lengkap untuk tubuh.

· Golongan Berusia - Golongan ini mungkin tidak sekuat orang muda. Jadi pengambilan makanan tambahan dapat membantu mereka bertahan dan lebih bertenaga untuk membuat amal ibadat seperti berpuasa disiang hari dan diikuti berterawikh di masjid pada malam hari.

· Ibu Menyusukan Bayi - Ibu menyusu memerlukan kalori dan tenaga yang lebih untuk memastikan penghasilan susu dan penyusuan bayi tidak terjejas semasa bulan puasa.

· Ibu Yang Mahu Buat Stok EBM - Ibu menyusu yang berkerja perlu memastikan bekalan stok susu perahan ataupun EBM tidak terjejas ataupun berkurangan semasa bulan puasa. Ibu juga boleh mula mengumpul stok EBM lebih daripada biasa sebelum bulan puasa menjelma.

· Orang Yang Sakit - Tidak kiralah orang tua ataupun kanak-kanak walaupun sakit tetapi mungkin mereka masih ingin meneruskan berpuasa kerana masih berupaya. Jadi, Mighty 3 Gems Set boleh membantu menguatkan tubuh yang kurang kuat, untuk lebih bertahan.

· Untuk Kanak-Kanak Dan Remaja - Kanak-kanak dan remaja adalah golongan masih mengalami tumbesaran pesat. Malah mereka juga menggunakan tenaga dengan sangat optimum pada setiap hari. Jadi pengambilah Mighty 3 Gems dapat membantu mereka kekal bertenaga dan dapat membantu memastikan mereka masih dapat menjalankan aktiviti fizikal dan pembelajaran dengan berkesan walaupun masih berpuasa. Dengan tenaga yang mencukupi, dapat membantu mereka lebih fokus semasa belajar

Malah, pengambilan Mighty 3 Gems dapat memastikan bekalan vitamin dan nutrien penting seimbang sentiasa dapat dibekalkan kepada tubuh dan seterusnya menjamin kesihatan berterusan.

Berminat sila hubungi kami di
Sweet Nazainik Vitamin
SMS/Whatsapp : 017-736 5676 / 019-771 3487
Email : aushu_26@yahoo.com





Friday, 21 June 2013

Testimoni set kesihatan optimum

Syukur Alhamdullilah....
kawan saya yang dah cuba set kesihatan optimum shaklee
die kate badan die segar je lepas makan set vitamin kesihatan optimum ni......
badan pun dah tak letih2 lagi......



Nak dapatkan set kesihatan optimum shaklee
sila la PM saya di,
sweet nazainik vitamin
SMS : 017-736 5676
Email : aushu_26@yahoo.com

Testimoni lecithin

Alhamdullilah....sepupu suami saya...merangkap juga la sepupu saya hehe......dah turun 1kg selepas pengambilan lecithin sahaja....
die baru je beli dengan saya bulan lepas....tak sampai sebulan pun lagi die makan vitamin lecithin dah turun 1kg......


saya just nasihatkan die....amalkan pengambilan 2 biji selepas makan.....jgn mkn makanan yang berminyak n berlemak selalu...dan banyak kan minum air suam or air masak......untuk detox semulajadi......
see berkesan kan........
Dia buat die dapat,,,,tak buat tak dapat la....

saya tak paksa pun die kurangkan kuantiti nasi yang die amik...makan jer macam biasa...pun dah nampak perubahan....kalo die kurangkan pengambilan nasi lebihkan sayur dan buah-buahan saya rasa lagi banyak die turun.....sebab saya dah pernah buat ujikaji pada diri saya sendiri.....saya buat saya dapat....

anda bila lagi nak cuba
Harga Lecithin tak sampai pun RM50,...
tapi sangat2 berbaloi....
badan takkan naik jika berhenti makan vitamin ini...sebab ini adalah vitamin semulajadi...bukan ubat kurus k..
saya yang menyusu anak saya pun boleh makan lecithin ni....tak perlu membazir duit beli ubat kurus yan kite tak tau apa bahan kimia yang terdapat dlm ubat tersebut....

saya adalah pengedar shaklee yang sah
SMS : 017-736 5676
Email : aushu_26@yahoo.com
SID : 888849

Wednesday, 19 June 2013

Cara picit jerawat yang betul

Kenapa tak boleh picit jerawat guna kuku & jarum?
Picit gunakan kuku boleh sebabkan jangkitan kuman yang ada pada jari masuk dalam jerawat tu. Sebab tu la esok lusa keluar pulak kat tempat lain atau pada tempat yang sama.
Picit jerawat bole sebabkan parut, so kena buat dengan cara yang betul supaya tak jadi parut.

Jom tengok cara yang betul untuk kita hapuskan jerawat.

Langkah 1

Cuci tangan! Sangat penting untuk kita mencuci tangan. Make sure cuci dengan sabun, bersihkan bawah bawah kuku. Ini untuk elakkan jangkitan dan seterusnya melambatkan proses penyembuhan jerawat.
Langkah 2

Cuci muka. Gunakan pencuci muka yang ada bahan antibakteria macam Oxy, Shebamed & etc. Kalau ada mekap, gunakan make up removal dulu, then baru la cuci muka. Kulit muka memang sentiasa ada bakteria (peluh & mekap), kalau tak cuci dulu, and terus picit jerawat, bakteria kat luar tu boleh masuk ke dalam kulit.

Langkah 3

Scrub kat bahagian jerawat, urut lembut selama beberapa minit. Ini untuk buang sel kulit mati dan memudahkan keje nak memicit jerawat. Jangan gunakan scrub untuk badan kat muka ya!
Langkah 4

Gunakan sarung tangan, sekurang-kurangnya lapik jari dengan tisu sebelum nak picit jerawat. Ini untuk mengelakkan kecederaan yang boleh tinggalkan parut.

Langkah 5

Cari ‘mata’ jerawat, picit dibahagian tepi jerawat tu untuk keluarkan isinya. Urut sikit utk pastikan isinya keluar. Jangan sentuh jerawat tu, kecuali waktu kite nak lapkan isi jerawat yang keluar tu.Jangan over picit, nanti akan jadi parut jerawat!
Langkah 6

Dapkan toner kat atas jerawat tu, atau boleh jugak gunakan Purifying Lotion untuk mengecutkan jerawat.
Extra: Boleh juga steam muka dulu sebelum buat langkah2 ni, untuk buka liang pori kita sikit, lagi senang nak picit jerawat tu keluar.


10 Kesilapan Besar Si Kulit Berminyak & Berjerawat

Semua orang nak kan kulit yang halus licin.. pendek kata, flawless. Selain faktor ketidak seimbangan hormon dan faktor genetik, ada dua perkara penting sebenarnya yang kita boleh buat bg mengubah tabiat buruk yang menyebabkan jerawat dan kulit berminyak bg menikmati kulit yang sihat dan cantik

Jerawat akan muncul bila minyak/sebum, bakteria dan sel kulit mati menyumbat liang roma pada kulit muka. Kebanyakkan si oily skin lebih berpotensi tinggi mendapat jerawat, tapi dengan mengikis tabiat buruk sedia ada (mungkin anda atau orang lain), jerawat dan kulit berminyak boleh diatasi. Jom kita tengok apakah tabiat tabiat buruk yang selalu kita dibuat (sedar atau tak sedar) :

1. Membersihkan muka terlalu kerap
Ramai yang lakukan ni! Dengan harapan kulit akan sentiasa kering dan jerawat cepat mati. Cara yang salah yang akan menjadikan kulit semakin berminyak/berjerawat. *Cuci muka (dengan cleanser) 2kali sudah mencukupi ; pagi dan sebelum tidur.

2-Menyental kulit dengan scrub
Berskrub dengan produk scrub yang terlalu kasar akan menyebabkan keadaan kulit semakin teruk keranaskin irritation. Sebetulnya ialah berscrub dilakukan 1-3kali seminggu, menggunakan scrub yang halus tekstur nya, diurut lembut ke muka, dan bilas dengan air suam.

3-Tidak membersihkan peluh
Penat bekerja atau membuat aktiviti berat menjadikan badan (termasuk muka) berpeluh2. Ingat, jangan biarkan peluh itu kering dan menyerap ke dalam kulit. Bersihkan muka dan mandi terus.

4-Picit jerawat
Ini sangat normal bila ada jerawat, tangan mula merayap nak memicit. Tabiat picit jerawat dengan kuku akan memburukkan keadaan kulit dan tinggalkan parut. Elakkan picit jerawat dengan kuku, gunakan lotion jerawat, untuk kecutkan jerawat.

5-Shampoo rambut yang meleleh ke muka
Bershampoo tidak salah. Tetapi apabila shampoo rambut terkena muka, ia boleh membuatkan kulit berjerawat. Sebab shampoo mengandungi bahan pelembab/ minyak untuk melembutkan rambut. So,pastikan buih shampoo tidak terkena bahagian dahi dan muka.

6-Produk rambut hanya untuk rambut
Spray rambut, gel, mousse dan apa saja produk penjagaan rambut tidak seharusnya digunakan untuk kawasan muka. Ini bagi mengelakkan pori2 tersumbat oleh bahan yang terdapat dalam produk penjagaan rambut. Elakkan gel, spray, conditioner etc2 terkena kawasan muka.

7-Makan makanan berminyak
Greasy food boleh sebabkan kulit berjerawat dan berminyak semakin menjadi, muka semakin berminyak. Jom amalkan makanan diet yang sihat, kurangkan makanan berminyak.

8-Penggunaan kosmetik yang mengandungi minyak
Produk yang mengandungi minyak akan sebabkan kulit sukar sembuh dari jerawat dan semakin berminyak. Bila nak beli mekap, make sure beli yang oil-free dengan label non-acnegenic atau non-comedogenic utk mengelakkan jerawat.

9-Berhenti mengambil treatment untuk jerawat
Mengambil ubat dari pakar kulit untuk jerawat, itu 1 tindakan yang bagus. Tapi jangan sewenang2nya berhenti apabila jerawat dah sembuh. Untuk elakkan jerawat muncul semula, habiskan ubat mengikut prescription doctor atau amalkan supplement untuk dapatkan kulit yang sihat, bebas jerawat dan bebas minyak.

10-Menggunakan Whitening Skin Care
Ramai yang kulit putih, tapi set pencerahan kulit adalah sangat tidak bersesuaian untuk kulit berjerawat. Dari segi bahan dan kandungannya membolehkan jerawat tidak sembuh, muka semakin berminyak dan berpotensi meninggalkan pigmentasi. So. kena guna set penjagaan kulit khas untuk kulit berminyak dan berjerawat. Before cerahkan kulit, atasi masalah kulit anda dahulu.

Kulit berminyak dan berjerawat, boleh dirawat. Anda boleh miliki kulit yang cerah bersih, bebas minyak dan bebas jerawat insyaAllah. Dengan syarat:

  • Anda memberikan masa untuk kulit anda menerima perubahan
  • Memilih produk yang bersesuaian dengan kulit jerawat
  • Tidak menggunakan kekerasan kepada kulit, tetapi belailah kulit anda
  • Minum lebih banyak air masak dan makan sayur dan buah-buahan



Tuesday, 18 June 2013

Set Kecantikan Shaklee

Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:

Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
Menjaga kelembapan kulit
Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:

Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
Mencerahkan kulit

Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:

Sebagai pelembap
Mencegah pigmentasi
Melambatkan tanda penuaan
Mengubati jerawat

Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:

Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
Mencegah penuaan
Menjadikan kulit lebih kenyal
Mencerahkan kulit
Menjaga kulit dari sinaran UV
Mengurangkan parut jerawat
Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
Menjadikan wajah lebih berseri

Bukan itu saja, malah anda akan rasa lebih sihat dan bertenaga kerana gabungan vita C dan Vita E merupakan antioksidan yang hebat untuk melawan radikal bebas dalam tubuh kita. B Complex pula menukarkan makanan kepada tenaga, menjadikan kita lebih bertenaga selepas makan.




Dapatkan set Skin Care dengan harga ynag Super Duper Murah
kami juga ada menyediakan Trial Set Skin Care....
untuk maklumat lanjut sila hubungi
017-736 5676 or email ke aushu_26@yahoo.com
SID : 888849 untuk pembelian sendiri di brunch shaklee....









APA ITU ALFAFA

APA ITU ALFAFA SERTA KAITAN DENGAN KLOROFIL

Sejak zaman dahulu lagi, manusia maupun binatang tahu mengenai khasiat tumbuhan hijau. Namun mereka masih belum faham atau tahu bahawa daun hijau yang mereka makan itu mengandungi klorofil yang bermaksud 'daun hijau' di dalam bahasa Greek.

ALFAMINT mengandungi klorofil dari daun Alfalfa yang segar. Alfalfa adalah sejenis legume yang paling kaya dengan klorofil, sekurang-kurangnya 4 kali lebih tinggi daripada sayur-sayuran biasa. Sebab itulah bila orang Arab dari Persia pertama kali menjumpai tumbuhan hijau tersebut beberapa ratus tahun dahulu, mereka menggelarnya "Bapa kepada makanan".

Alfalfa mempunyai akar yang dalam sekurang-kurangnya 30 meter ke bawah tanah. Dengan itu, tumbuhan tersebut dapat menyerap kekayaan dalam tanah seperti: Selenium, Silicon, tin, zink dan galian seperti potasium, prosperos, gangsa, kobalt, kromium, kalsium, mangan, magnesium, besi dengan alfa dan beta karotin, kabohidrat, protien, vitamen A, C, D, E, F dan B komplek, Fibrin dan sedikit lemak. Ia juga mengandungi 8 keperluan asid amino.

Alfalfa adalah tumbuhan di dunia yang mempunyai paling banyak alkali. Alkali ini menolong mengimbangkan asid bisa dalam badan. Protien yang terkandung dalam alfalfa adalah 18.9% berbanding dengan daging lembu 16.5%, susu 3.3% dan telur 13.1%. Kalsium dalam alfalfa adalah 14 kali lebih daripada benih gandum dan 144 kali daripada hati.

KHASIAT ALFAFA UNTUK KESIHATAN

Melegakan sakit sendi dan belakang.
Menghilangkan kelesuan dan tekanan.Memberi sensasi ‘rasa sejuk’
Memberi kelegaan semasa haid
Merawat arthitis
Bagus untuk elergi dan ekzema
Merawat athma
Mencuci usus bagi membuang toksik
mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan buah pinggang
Meneutralkan asid dalam badan
Merawat masalah keputihan pada wanita
Membesar dan menegangkan payudara
Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
Memulihkan urat selepas bersalin
Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
Meningkatkan stamina seorang suami
Melegakan sembelit
Membuang angin dalam badan
Pembersih badan dalaman yang hebat
Melarang pembiakan kuman
Meningkatkan kebersihan dan kesihatan mulut
Meringankan bisa dalam hati
Meringankan masalah sengal dan sakit sendi
Meringankan masalah kencing manis
Baik untuk Ulser
Baik untuk jantung
Sihat bagi bayi yang baru dilahirkan (bayi yang terkena jaundice adalah tidak digalakan)
Pengedaran haid
Meningkatkan kandungan susu bagi ibu yang melahirkan anak
Menurunkan kadar asid dalam badan
Mengekalkan pengedaran darah yang sihat
Mengurangkan bengkak dalam pundi-pundi kencing
Sejenis minuman kesihatan yang berkhasiat
Membuka selera makan
Membantu untuk tidur
Mengurangkan sembelit
Mengurangkan rasa letih dan lesu
Meringankan masalah urat timbul (Varicose viens)


Alfalfa ini boleh anda dapati di dalam set :

Breastfeeding (untuk tambah susu badan)
Berpantang (untuk tambah susu badan)
kesihatan tulang
kesihatan wanita
Allergi (Resdung, alahan, asma dan ekzema)
set kuruskan badan
set kesuburan

KENAPA ALFAFA SHAKLEE???

Selalu saya di tanya tentang perbezaan Alfafa Shaklee dengan alfafa lain di luar sana. Untuk perkongsian bersama, Alfafa Shaklee ini diperbuat daripada tanaman organik di California dan menggunakan bahan baja bebas kima. Daun alfafa dari Shaklee hanya dituai bila telah mencapai tahap kematangan mutlak. Sebab bila daun alfafa dah matang, lagi banyak klorofil. Lepas tu daun2 alfafa ni akan dikeringkan secara semulajadi utk mengekalkan nutrisi yang ada..
Daun2 yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum diproses dalam bentuk tablet. Semua proses ni dalam kawalam ketat & di bawah pengawasan Shaklee. Setiap tablet mengandungi 300 mg alfafa.



Harga memang berpatutan
Rugi tak beli...
nak beli sila la
SMS : 017-736 5676
email : aushu_26@yahoo.com
**sweet nazainik vitamin**

BAGAIMANA PROSES PERSENYAWAAN BERLAKU

BAGAIMANA PROSES PERSENYAWAAN BERLAKU?

"Anak adalah anugerah yang tak ternilai"

1.Telur hanya bertahan sehari selepas dikeluarkan daripada ovari. Walaupun begitu, selagi sperma masih hidup di dalam tiub fallopio, ia berupaya untuk bersenyawa dengan telur. Tambahan pula, sperma boleh bertahan di dalam tiub fallopio untuk tempoh beberapa hari.

2.Apabila telur melalui tiub, sperma mempunyai reseptor yang membolehkannya menghidu telur yang dipercayai berbau manis. Ketika inilah, sperma akan menjadi aktif dengan berusaha gigih mengelupas lapisan protein telur. Tindakan agresif dan kehilangan protein membolehkan sperma melekap pada telur. Proses ini dikenali sebagai capacitation. Setelah itu, sperma mempunyai beberapa jam untuk kekal hidup dan hanya sedikit sperma akan terus berada hampir dengan telur.

3. Sebaik kepala sperma berjaya menembusi lapisan luar telur, terdapat enzim yang membenarkannya melepasi halangan pertama itu dan ketahuilah hanya satu sperma boleh menembusi telur. Jadi, protein pelindung telur akan menghalang sperma-sperma lain untuk masuk. Pada saat inilah, bermulanya titik awak proses persenyawaan. Ketika ini juga, muatan DNA dihantar apabila sperma diserap oleh telur dan pada masa yang sama genetik bayi anda ditetapkan.

OVULASI DAN KEHAMILAN

OVULASI DAN KEHAMILAN

1. Untuk hamil secara natural, satu telur dan satu sperma mestilah bertemu dalam tiub falopio sebelum telur itu mati. Sesuatu telur itu boleh hidup tidak lebih dari 24 jam selepas ovulasi; kecuali, ia di senyawakan oleh sperma.

2. Ovulasi selalunya berlaku 12–16 hari sebelum haid anda bermula semula.

3. Bagi wanita yang mempunyai kitaran haid 28 hari (hari pertama haid adalah Hari 1), ovulasi berlaku sekitar Hari 13 hingga ke 15.

4. Ini bermakna anda tidak perlu menjadualkan hubungan seks tepat pada masa ovulasi untuk menjadi hamil. Adalah lebih realistik untuk bergantung kepada "ruang subur terbuka" selama lebih kurang empat atau lima hari bila sperma hidup dan sihat boleh bertemu telur ovulasi yang baru.

PCOS PUNCA GAGAL HAMIL DAN ATASINYA DENGAN GLA COMPLEX SHAKLEE

✔✔PCOS PUNCA GAGAL HAMIL DAN ATASINYA DENGAN GLA COMPLEX SHAKLEE

Lebih kurang 80 peratus daripada penghidap PCOS mengalami masalah ketidaksuburan atau dikenal juga sebagai mandul (infertiliti).

1. Sindrom Ovari Polisistik (Polycystic Ovarian Syndrome- PCOS) merupakan gangguan hormon paling tinggi di kalangan wanita yang berada pada peringkat subur. Ia juga menjadi salah satu faktor ketidaksuburan dalam kalangan wanita.

2.Antara ciri utama PCOS adalah pengovulan (proses bertelur) tidak berlaku atau tiada pengovulan yang tetap pada setiap bulan. Selain itu peningkatan aras hormon androgen (hormon lelaki) yang berlebihan dalam badan wanita turut menjadi punca.


✔✔GEJALA PCOS

>kedatangan haid tidak teratur (oligomenorea) dan kadangkala
ketiadaan haid (amenorea)

>bulu roma berlebihan tumbuh di badan (hirsutisme)

>jerawatyang teruk dan kronik

>obesiti

>keguguran berulang

> kulit menjadi lebih gelap (akantosis nigrikan)

> botak menyerupai lelaki (male baldness).

>Kebanyakan wanita yang menghidap PCOS mempunyai metabolisme yang rendah sehingga menyebabkan masalah berlebihan berat badan (obesiti), terutamanya di kawasan pinggul. Sebenarnya, PCOS merupakan keadaan yang akan dihadapi sepanjang hidup melibatkan semua peringkat umur, bukan sahaja dalam tempoh masa kesuburan.

GLA COMPLEX Shaklee boleh membantu anda dalam masalah PCOS.


SID : 888849
SMS : 017-736 5676
EMAIL : aushu_26@yahoo.com


Atasi masalah untuk hamil dengan GLA Complex

✔✔MASALAH UNTUK HAMIL? ATASINYA DENGAN GLA COMPLEX SHAKLEE

Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk cepat hamil?

GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.

Bagaimana GLA Complex membantu wanita yang ingin hamil cepat?

GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’.

Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada peluang sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5.

Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezekia anak, cuba periksa cecair serviks anda.

Kalau cecair tu tebal, kecoklatan dan kering itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.

Berminat?PM SEKARANG! Kami sediakan JADUAL KHAS untuk HAMIL dengan pengambilan GLA COMPLEX Shaklee.

SWEET NAZAINIK VITAMIN
SMS : 017- 736 5676
SID : 888849
email: aushu_26@yahoo.com

Testimoni Herbal Blend

Testimoni 1 - dari customer mommylyna (credit to mama cery)





Testimoni 2- sebahagian testimoni2 mengenai Herbal Blend Multi-Purpose Cream (MPC) ini.... diambil dari group ekslusif customer2 kami


..ianya tertutup di FB..

Testimoni 3 - tuty rahiza dari blognya

Masalah ruam di kalangan bayi adalah antara masalah yang tidak dapat dielakkan oleh ibu-ibu. Antaranya adalah ruam susu untuk bayi yang menyusu badan dan juga ruam lampin bagi bayi yang memakai lampin pakai buang.

Saya juga mengalami masalah ruam susu dengan Amni kerana Amni mempunyai tabiat melepaskan puting di kala susu sedang mengalir laju.Cerdik sebenarnya kerana Amni seolah-olah tahu yang dia akan tersedak jika terus menghisap susu.<--kesan akan="" akibatnya="" ambil="" amni.="" amni="" baik="" basah="" bayi.="" berbalik="" br="" dan="" daripada="" dengan="" diketahui="" kepada="" la="" lagi.="" lap="" leher="" makan="" masalah="" memancut="" membasahi="" mengandung="" muka="" ni="" omegaguard="" otak="" perkembangan="" ruam="" salurkan="" saya="" sejak="" susu="" tadi="" tetap="" tetapi="" timbul.="" tuala="" untuk="" walaupun="" yang="">
Saya ada mendapat sampel bepa**n daripada DEMC tetapi tidak menggunakannya pun kerana saya ada krim yang lebih mujarab. Ini lah dia..Shaklee Herbal Blend Cream.

Saya sapukan pada ruam susu Amni dan dalam 1-2 hari sudah kering. Walaupun berulang kali berlaku, saya tetap sapukannya. Baunya pun sedap dan tidak seperti bau ubat sapu hospital.




Sebelum sapu..merah-merah badan Amni
Tengok..dah hilang ruam nya..



Testimoni 4 - Pelanggan kak Cery



"Sis, ruam di kepala dan biji2 di muka anak sy da hilang.2 hari je sapu da ok. Tenkiu sbb ia sgt berguna"

Testimoni 5 - ibu cergas daripada blognya.

Pertamanya, sangsi juga dengan keberkesanannya. Yelah, kene cuba dulu baru tahu. Ok, 1st impression, rasa best sebab krim ni tak berminyak langsung. Bila apply pada tubuh, mula2 tu memang macam krim biasa. Lama-lama sapu die macam meresap ke dalam kulit dan macam tak tinggalkan kesan minyak krim langsung. Ok, not bad. Takdelah berkilat2 mcam berminyak2 badan dibuatnya. Bagus jugak, sebab kalau berminyak, maunya rimas sepanjang hari. Ok, saya lumur satu badan Iman selepas mandi terutamanya bahagian leher Iman yang kasar tu (siap dah tumbuh biji2 warna gelap..hish), saya lumur 2 kali sehari – mandi pagi dan mandi petang.

Seriusly saya tak perasan bila masa Iman menggaru lagi. Ok, takpe, salah saya sebab tak perhatikan. Hihi. Tapi hari kedua, bila saya mandikan Iman, kekasaran di lehernye hilang serta merta. Memang tiada. Tiada lagi biji-biji macam ketuat akibat ruam panasnya.“Waaaah” sungguh saya dibuatnya. Ayah Iman pun kata “Waaaahh” juga tau. Tak sempat nak snap gambar sebelum dan selepas. Huhu.

Pengguna Herbal Blend


Kegunaan lain :

1. Baik untuk kulit yang mengalami gatal-gatal
2. Demam panas (disapu ke seluruh badan). Insya Allah setengah jam kemudian badan akan berpeluh
3. Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak.
4. Memecahkan lemak / pembuangan angina dengan cara urutan terutama pada bahagian perut.

Saya syorkan ibu-ibu yang bakal melahirkan atau sudah mempunyai anak untuk memasukkan produk ini di dalam barang yang perlu ada sebagai persediaan menyambut anak.Memang tahan lama kerana hanya sedikit sahaja cream yang perlu dioleskan kepada ruam bayi anda.

Bukan saya sahaja yang sukakanya. Mari lihat testimoni daripada pelanggan-pelanggan kami yang lain.

1. Pelanggan kak Cery

”Sis, ruam di kepala dan biji2 di muka anak sy da hilang.2 hari je sapu da ok. Tenkiu sbb ia sgt berguna”


2. Ibu cergas yang anaknya mempunyai masalah eczema. Dipetik daripada blognya.

Pertamanya, sangsi juga dengan keberkesanannya. Yelah, kene cuba dulu baru tahu. Ok, 1st impression, rasa best sebab krim ni tak berminyak langsung. Bila apply pada tubuh, mula2 tu memang macam krim biasa. Lama-lama sapu die macam meresap ke dalam kulit dan macam tak tinggalkan kesan minyak krim langsung. Ok, not bad. Takdelah berkilat2 mcam berminyak2 badan dibuatnya. Bagus jugak, sebab kalau berminyak, maunya rimas sepanjang hari. Ok, saya lumur satu badan Iman selepas mandi terutamanya bahagian leher Iman yang kasar tu (siap dah tumbuh biji2 warna gelap..hish), saya lumur 2 kali sehari – mandi pagi dan mandi petang.

Seriusly saya tak perasan bila masa Iman menggaru lagi. Ok, takpe, salah saya sebab tak perhatikan. Hihi. Tapi hari kedua, bila saya mandikan Iman, kekasaran di lehernye hilang serta merta. Memang tiada. Tiada lagi biji-biji macam ketuat akibat ruam panasnya. “Waaaah” sungguh saya dibuatnya. Ayah Iman pun kata “Waaaahh” juga tau. Tak sempat nak snap gambar sebelum dan selepas. Huh
u.

Antara kegunaan Herbal Blend yg ajaib ni?

1. Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga
Inilah tujuan asal saya membeli Herbal Blend. Kesian tengok Zakwan menggaru kerana kulitnya yang kering akibat eczema. Setiap masa saya sapukan, dan dengan Herbal Blend, Zakwan boleh tidur lebih lena. Dan kadang-kadang Balqis pun nak juga, sebab gatal kena gigit nyamuk.. :)

2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah
Tumit kering dan pecah sememangnya menjadi masalah saya sejak dahulu lagi. Pernah cuba macam-macam jenis krim mahal di farmasi. Tapi, tak berapa nampak hasilnya. Tapi, sekali dua cuba Herbal Blend, memang puas hati. Lembut je tumit tu. :) Kalau tak percaya, ni ada testimonial seorang pengguna Herbal Blend...

3. Ubat luka / lecur
Boleh guna ganti minyak gamat. Seeloknya ada satu herbal blend dalam rumah, bila ada luka je, cepat baik. Terhiris pisau? Kena cakar kucing? Terkena minyak panas? Semua pun boleh...

4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
Memang dah terbukti, bila ada luka pada puting akibat gigitan anak, pedih yang teramat.. Jadi, lepas ni, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, kena ada herbal blend di sisi.. :) Herbal blend ni sangat natural, jadi jangan risau.. Tiada bahan sintetik dan dijamin selamat.

5. Menghilangkan parut
Kalau ada parut akibat chicken pox atau campak, cuba sapukan herbal blend. InsyaAllah akan pudar dan hilang...

6. Ruam pada bayi
Bayi sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Bayi kan masih kecil, kulitnya baru sahaja hendak sesuai dengan alam ini. Jadi, sapukan sahaja Herbal Blend. Ia akan melegakan rasa pedih dan insyaAllah akan merawat ruam. Jangan sapukan krim steroid tau! Kesian bayi tu...

7. Losyen harian
Saya juga gunakan sebagai losyen harian. Supaya tangan sentiasa lembut.. Herbal blend tidak berminyak. Jadi sememangnya selesa.

Saya akan jadi pengguna setia Herbal Blend ni.....
Harga die murah jerk baru RM25
nak harga lagi murah sila PM saya di
SMS : 017-736 5676
Email : aushu_26@yahoo.com
SID : 888849
** SWEET NAZAINIK VITAMIN**



HERBAL BLEND bagus untuk ruam lampin

HERBAL BLEND bagus untuk ruam lampin

Pengalaman pertama guna herbal blend pada haikal anak saya....
Anak saya hari jumaat hari tu 'bontot' die melecet teruk sangat....merah menyala....
tak tau la ape silap die makan kat rumah penjaga....asik cerit berit jerk....
saya sapukan herbal blend....meraung die....setahu saya herbal blend ni tak panas...mungkin disebabkan melecet teruk saya pegang pun die dah rasa sakit....
hubby saya tanye nape tukar ubat......saya kate nak cuba yang ni....ramai kata ok....
tapi hati saya tak tenteram....lepas saya sapu herbal blend saya try la kipas bagi sejuk bontot anak saya tu....risau gak ati ni....
pas kipas tu saya sapu plak krim lama selepas krim herbal blend tu dah meresap ke kulit anak saya....
saya kerapkan tukar pampers haikal...
malam tu sebelum haikal tido saya just letak herbal blend sahaja tak der campur2 dgn krim lain.....esok pagi die bangun dah ok....cuma tinggal kesan merah jer...saya tekan2 die selamber jerk....tak sakit la tu.....senang ati saya....
ari ahad dah boleh berlari....tak menagis lagi.....
anak senyum saya pun bahagia.....
Alhamdullilah.....
saya pun sapu pada tumit kaki saya...dah licin tumit kaki saya.....


Harga Baru RM25
Nak harga istimewa leh PM saya di 
SWEET NAZAINIK VITAMIN
SMS : 017-736 5676
SID: 888849
EMAIL : aushu_26@yahoo.com

Cuba dulu baru tahu keberkesanan nyer.....
Syukur.......

Kebaikan Herbal Blend

Kebaikan Herbal Blend Multipurpose Cream ini antaranya:

1. Ruam,
2. Luka kecil ,
3. Calar,
4. Demam (sapu keseluruh badan suhu akan turun),
5. Eczema,
6. Masalh kulit Gatal
7. Menghilangkan Parut
8. Melembutkan Kulit Yang Kasar
9. Elokkan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.
10. Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak.
11. Memecahkan Lemak / Pembuangan Angin Dengan Cara Urutan Terutama Pada Bahagian Perut
12. Losyen Kegunaan Harian
13. Menghilangkan parut, termasuk campak dan chiken pox
14. dll

Kena cuba dahulu! Anda pun akan jatuh cinta pada cream kulit ini seperti saya dan ramai lagi pengguna Herbal Blend Multipurpose Cream ini ^_^

Bagi anda yang mempunyai anak kecil, saya sangat menggalakkan anda untuk menggunakan krim Herbal Blend ini..macam-macam kegunaan tau.. untuk ruam susu, ruam lampin, ruam peluh, gatal-gatal pun boleh gak. ^_^..nama pun multi-purpose kan..

Lagipun harganya memang sangat murah dan berbaloi untuk disimpan satu kat umah.

Antara Kelebihan lain:
1. Dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.
2. Dingin, bermentol dan tidak berminyak.
3. Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.
4. Ada gak sapu kat perut untuk mengurangkan inci gituww.. ^_^.
5. Untuk gosok2 & massage suami pun bole gak tau..suami pun semakin sayang.. ahaks!!

Untuk Pertanyaan Sila Hubungi
017-736 5676 (AINI)
aushu_26@yahoo.com
**sweet nazainik vitamin**

Anda pasti Jatuh Cinta macam saya....

Monday, 17 June 2013

Herbal Blend Multipurpose Cream


Herbal Blend Multipurpose Cream
ini diformulakan daripada ekstrak semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. Cream ini bersifat dingin, bermentol dan tidak berminyak dan melekit. Herbal blend juga telah diuji secara klinikal di mana cream ini dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.

Dipekkan sebanyak 4oz dalam 1 botol membuatkan ianya antara cream kulit yang sangat berpatutan harganya dan yang penting berbaloi dari segi pemakaiannya. Semua ahli keluarga boleh menggunakan cream ini tambahan cream ini tidak mengandungi sebarang bahan kimia, selamat dan berkesan.

Antara kegunaan Herbal Blend Multipurpose Cream ni adalah:

· Melembutkan kulit kasar dan tumit pecah

· Menyelesaikan masalah kulit gatal

· Menghilangkan parut, termasuk campak dan chicken pox

· Menghilangkan ruam pada bayi

· Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam

· Sebagai losyen untuk kegunaan harian

4 tips untuk kekal langsing

4 tips cara makan yang betul untuk kekal langsing

Harini nak cerita tentang makan.Makan ni sesuatu yg wajib..ia fitrah manusia. Kita semua perlu makan utk memberi tubuh kita bahan utk dibakar utk dijadikan sumber tenaga. Kita juga perlu makan supaya zat2 penting dpt disalurkan kepada tubuh kita..jadi jgn takut makan semata2 taknak gemuk okay...Harini mari kita baca cara mkn yg betul utk kekal langsing:

Makan dengan kerap.
Anda boleh pastikan anda langsing jika makan dengan kerap. Tetapi perlu diingat, jaga kuantiti makanan setiap kali anda makan. Makan dengan sedikit atau sederhana, tetapi biarlah kerap supaya tubuh anda tidak kehabisan tenaga dan tidak berasa terlalu lapar. Rasa terlalu lapar membuat anda makan dengan lebih banyak

Utamakan protein dalam setiap hidangan makanan. 
Para pengkaji dari Purdue University mendapati bahawa mereka yang memakan makanan berprotein tinggi lebih merasa puas dengan dengan makanan yang di makan dan kurang berasa lapar. Tambahan pula, mereka yang memakan 30 peratus kalori daripada makanan bersumber protein berpeluang mengekalkan kelangsingan badan. Tingkatkan pengambilan protein seperti putih telur, tuna, ayam tanpa kulit, kekacang dan sebagainya. Jadi pilihan anda utk mencuba ESP or Cinch Shaklee.. mmg tepat..tu makanan tambahan protin yg bestt..






Rendah kalori, rendah lemak. 
Amalkan memakan makanan yang rendah kalori dan rendah lemak. Makanan yang mengandungi banyak air boleh membantu menolong mengurangkan rasa lapar. Makanan seperti buah-buahan dan sayur-sayuran boleh dimakan dalam kuantiti yang banyak. Kurangkan pengambilan makanan berkalori tinggi dengan memakan salad sebelum mengambil menu utama.


Waktu terbaik untuk minum air.
Minum juga punya waktu-waktu tertentu yang didapati baik untuk kesihatan badan...Waktu yg dicadangkan adalah awal pagi selepas bgn tidur, 30min sebelum waktu makan, sepanjang hari. Menurut kajian di Jerman, minum 1.5 liter air sejuk atau air putih (sekurang-kurangnya 240 ml air sejuk atau air putih) boleh membantu anda membakar kalori berlebihan di dalam badan.


Fakta Nutrisi Multivitamin Vita-Lea



 




Penambahan Tenaga Segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian

Pelengkap Nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.

Keupayaan Sistem Produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yg sedang membesar.

Metabolisme - Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

Elemen Penting Pada Sel Tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon. serta menjaga kesihatan tirod.

Melindungi Organ - melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.



Fakta Nutrisi Di Dalam Vita-Lea

Vitamin A
Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, sistem respiratori, sistem imun dan rambut yg sihat.

Vitamin D
Perkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis

Vitamin E
Anti oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik utk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut

Vitamin C
Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi bertambah, darah beku, hidung berdarah

Asid Folik
Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulser mulut, kesihatan kulit

Vitamin B1
Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan merangsang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/ darat, mengurangkan petanda herpes zoster

Vitamin B2
Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan

Vitamin B3
Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormon, merangsang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit birit, migrain, ulser, nafas berbau, baik utk perut dan usus

Vitamin B6
Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekejangan, kekejangan, kebas, anemia

Vitamin B12
Membantu tumbesaran fetus, dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik utk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun

Biotin
Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabestis, saki otot, ekzema dan keradangan kulit

Vitamin B5
Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotik, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka

Kalsium
Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoperosis/ penyakit tulang lembut

Fosforus
Meningkatkan kepadatan tulang, diabetes, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu tumbesaran, meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia

Iodin
Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligamen/ otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan

Zat besi
Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia

Magnesium
Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadaman

Copper
Membantu menukarkan zat besi kepada hemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebengkakan

Zink
Perkasa sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik utk deria rasa dan bau, ketajaman minda


Note:
Untuk kesihatan berpanjangan: 2 kali sehari, 1 biji setiap kali (selepas makan)
Untuk pembesaran, kekurangan nutrisi dan tenaga: 2 kali sehari. 2 biji setiap kali (lepas makan)

Rujukan:
Panduan Nutrisi by Shaklee

boleh terus order disini
SWEET NAZAINIK VITAMIN
SMS: 017-736 5676
EMAIL : aushu_26@yahoo.com
SID : 888849


Tuesday, 11 June 2013

Pantang Larang Semasa Tempoh Penyusuan

Pantang Larang Semasa Tempoh Penyusuan

Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak sudah tentulah menginginkan bekalan susu sentiasa cukup untuk anak mereka. Bagi memastikan susu sentiasa cukup ibu boleh kenal pasti beberapa perkara ini untuk membantu.

1. Tidak mengepam atas alasan breast tidak bengkak : TOLONGLAH JANGAN!!! ingat konsep penyusuan "SUPPLY VS DEMAND" Seboleh-bolehnya ibu mesti ada jadual mengosongkan breast secara konsisten sekurang-kurangnya 2 hingga 3jam sekali. Tidak kiralah sama ada mengepam atau secara direct (bagi pada baby).

2. Pengambilan minumam bergas dan berais : minuman ini tinggi kandungan gula dan kalori, jangka masa panjang boleh memudaratkan tubuh badan dan kesihatan ibu. Apabila ibu sakit, mampukah untuk menghasilkan susu ibu yang berkualiti ? dan minuman berais pula boleh menyebabkan urat kecut ini boleh mengganggu penghasilan susu ibu juga.

3. Pengambilan minuman berkafein : kafein mampu memusnahkan vitamin b dan vitamin c dalam badan ibu. Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak mereka memerlukan kedua-dua vitamin ini bagi memastikan emosi dan mood sentiasa dalam keaadaan positif. Percaya atau tidak emosi yang stabil juga adalah faktor yang menyumbang kepada penghasilan susu ibu.

4. Pengambilan supplemen khas untuk diet : bagi ibu-ibu yang menyusukan anak yang ingin menurunkan berat badan biarlah secara sihat..jangan mengambil supplemen yang menyekat selera makan dan mempunyai pantang larang memakan makanan-makanan tertentu..jika ibu-ibu diet dan kurang makan dalam masa yang sama menyusukan anak, mana datangnya khasiat dan nutrisi yang perlu disalurkan ke dalama susu ibu ? (jika ingin berdiet pilihlah diet secara sihat dan supplemen yang sesuai untuk ibu-ibu menyusu)

5. Banyak merungut : penyusuan susu ibu memerlukan pengorbanan..bersyukurlah kerana ibu mampu untuk menyusukan anak dengan susu ibu..jangan merungut dan mengeluh susu sikit, susu kurang, susu tak pekat dan macam-macam lagi..BERSYUKUR disini membawa maksud kita REDHA dengan apa yang ALLAH bagi..dalam masa yang sama kita cuba memperbaiki setiap kelemahan dan kekurangan.

Mudah-mudahan info ini membantu.. In Shaa Allah..

Happy Breastfeeding !!!


Nak dapatkan lebih tips....dan Vitamin untuk ibu menyusu
Dapatkan nya di
SWEET NAZAINIK VITAMIN (888849)
SMS : 017-736 5676
EMAIL : aushu_26@yahoo.com


3M Milkbooster

3M Milkbooster


ESP

· Merupakan milkbooster terbaik
· Membantu mempercepatkan penghasilan susu dan hasilnya breast akan terasa lebih cepat penuh
· Memekatkan susu dengan nutrien penting untuk baby
· Mengenyangkan dan membantu membakar 35% kalori dalam badan (bagus untuk ibu yang nak kurus..)
· Memberi tenaga dan mencantikkan kulit ibu
· BONUSSS!!! Menganjalkan payudara yang kendur

ALFAFA

· Terkenal sebagai milkbooster sejak dahulu lagi
· Membantu melawaskan jika ibu sembelit
· Membantu mengurangkan keputihan
· Turut bertindak sebagai "perapat"


OSTEMATRIX (KALSIUM)

· Sumber penting bagi ibu menyusu
· Ibu yang kekurangan kalsium, akan menyebabkan kurang juga kualiti dan kuantiti susunya
· Justeru, jangan pandang remeh pengambilan kalsium. Ia mampu membantu meningkatkan penghasilan susu.


3 Langkah ini perlu di lakukan jika anda mengambil Set Penyusuan

1. Minum 3 liter air masak sehari : air merupakan indicator yang sangat penting bagi mereka yang mengambil natural supplement kerana air membantu untuk mengatasi masalah healing crisis, sebagai contoh ibu mengalami pening kepala jika kurang air dalam badan.

2. Pam 3jam sekali : lagi kerap anda kosongkan breast lagi banyak susu boleh dihasilkan (supply by demand). Power pumping juga sangat membantu buat jika perlu.

3. Niat IKHLAS, DOA dan TAWAKAL : mintaklah dengan Allah S.W.T kerana rezeki susu ibu itu datangnya dari Dia, Ikhlaskan hati untuk menyusukan anak bukan sebab ikut-ikutan atau ingin bersaing dengan kawan-kawan, dan seterusnya Tawakal..banyakkan berzikir sewaktu menyusukan dan mengepam. Sabar dengan usaha yang telah dilakukan jangan cepat mengalah bila hasil tidak seperti yang diharapkan.


Dapatkan Tips Menyusu di
SWEET NAZAINIK VITAMIN
SID :888849
SMS : 017-736 5676
EMAIL : aushu_26@yahoo.com

Tips untuk meningkatkan penghasilan susu

Tips untuk meningkatkan penghasilan susu

  1. Dapatkan pam yang bersesuaian yang membantu menjimatkan masa dan selesa.
  2. Periksa jika pam anda mempunyai masalah sedutan atau sebagainya yang membuatkan susu semakin kurang.
  3. Kerapkan mengepam atau menyusu setiap 1 1/2 jam atau 2 jam sekali. Jika perlu buat hyperstimulation atau power-pumping dengan menggunakan pam yang ada double-pumping.
  4. Pastikan bayi menyusu kedua belah payudara sehingga dia berhenti sendiri.
  5. Tingkatkan masa mengepam contohnya selepas bayi menyusu tambahkan sesi mengepam sekurang-kurangnya 5-10 minit untuk tujuan stimulasi.
  6. Bagi bayi yang belum memulakan solid food elakkan suplemen seperti air masak, formula dan jus buah untuk pastikan anak terus menyusu susu badan.
  7. Si ibu banyakkan mengambilan makanan yang mengandungi protein dan kalsium untuk hasilkan lebih banyak susu badan.
  8. Pelbagaikan menu makanan anak bagi yang sudah memulakan solid food jika si ibu masih tidak dapat menyediakan jumlah susu yang diperlukan.Bayi yang kenyang akan kurang minum susu.
  9. Banyakkan minum air masak ataupun perbanyakkan makanan yang mengandungi sup bagi si ibu.
  10. Banyakkan berehat. Jangan asingkan tempat tidur untuk memudahkan penyusuan dan perbanyakkan sentuhan kulit ke kulit untuk menggalakkan bayi menyusu lebih lama.
  11. Perbanyakkan menyusu bayi anda untuk tingkatkan penghasilan susu.Susukan bayi anda sebelum pergi bekerja. Pesan pada pengasuh agar tidak memberikan EBM di dalam botol sekurang-kurangnya 1 jam sebelum anda mengambil bayi anda. Cara ini dapat menjimatkan EBM dan secara tidak langsung anda dapat membuat stok.
  12. Banyakkan sesi mengepam di pejabat dan di rumah jika bayi anda telah kenyang. Jimatkan masa dengan menggunakan hands-free.
  13. Elakkan penggunaan botol susu ketika anda berada bersama bayi.Bayi yang minum melalui botol akan minum lebih banyak kerana puting botol menyebabkan aliran susu laju dan bayi akan minum banyak dan banyak berbanding bayi yang menyusu terus payudara kita.
  14. Elakkan apa-apa perkara yang boleh membuatkan susu badan anda drop contohnya penggunaan pil perancang. Kedatangan haid juga salah satu sebab penghasilan susu akan menjadi kurang, elakkan stress, sentiasa menjaga kesihatan agar tidak jatuh sakit.
  15. Tambah masa dan kekerapan - Ini adalah asas dalam penyusuan susu ibu kerana secara asasnya pengeluaran susu ibu adalah mengikut konsep supply & demand. Lebih kerap menyusukan, lebih banyak yang dihasilkan. Cuba pam setiap kali selepas menyusukan bayi. Hormon prolaktin banyak dihasilkan pada waktu pagi, oleh itu luangkan sedikit masa untuk mengepam sebaik bangun dari tidur. 
  16. Luangkan masa untuk menyusukan bayi sekerap yang mungkin ketika bersama mereka. Keberkesanan biasanya boleh dilihat selepas sekurang-kurangnya tujuh hari. Ada juga yang lebih sehingga 2 minggu. Menurut Pakar Laktasi Farah (Sarakids Owner), memerah pada masa yang tetap juga mempengaruhi pengeluaran. Walau pun ketika berada di tempat kerja, kita seringkali sibuk dan terleka dalam menyiapkan tugas yang diberikan, cuba sedaya upaya untuk menetapkan masa yg tetap untuk memerah setiap hari.Sediakan satu jadual memerah yang tetap dan tuliskan jumlah hasil yang diperolehi setiap kali. Oleh itu, anda akan dapat melihat sendiri perubahan pada hasil perahan setiap kali memerah.
  17. Minum air yang mencukupi - Air yang dimaksudkan adalah air kosong/masak semata-mata tidak termasuk teh,kopi,sirap dan air barli. Minimum 8 gelas (bagi seseorang seberat 25kg) lebih untuk yang lebih berat dari itu ;) 
  18. Pemakanan seimbang - Secara peribadinya saya mendapati saya menghasilkan lebih banyak susu ketika kenyang berbanding dalam keadaan lapar. Sekiranya ibu-ibu sedang dalam usaha menurunkan berat badan, makan pada jumlah yang sedikit tetapi kerap bagi mengelakkan rasa lapar. Ini kerana dalam keadaan yang lapar kita lebih cenderung makan berlebihan. Utamakan sarapan pagi kerana ia adalah permulaan hari anda. 
  19. Pemakanan yang menggalakkan pengeluaran - Keberkesanan adalah bergantung kepada individu. Halba, Oats, alfalfa , air soya, sawi, lobak putih, longan kering, daun kucai, kurma, jantung pisang, betik muda dan sebagainya. 
  20. Mengambil hormon/suppliment untuk menambah susu - Terdapat banyak suppliment yang dirumus bagi membantu ibu-ibu yang mengalami masalah pengeluaran susu.
Para-para ibu sekalian....susukan lah anak anda sehingga umur mereka 2 tahun.......
bagi kesihatan yang optimum pada anak anda......
Ingat apa yang anda makan.....anak anda pun makan......
TAPI cukup kah nutrisi yang anda bagi pada anak anda.......

Dapatkan Vitamin dengan harga Super Duper murah di
SWEET NAZAINIK VITAMIN (888849) 
SMS :017-736 5676
EMAIL : aushu_26@yahoo.com
KONSULTASI SECARA PERCUMA AKAN DIBERIKAN PADA ANDA.....






Kelebihan Zink Complex

Zinc merupakan vitamin yg diperlukan dlm aktiviti metabolisma badan sebagai komponen penting enzim.Ia memainkan peranan penting dlm sistem imunisasi , pertumbuhan dan perkembangan seksual seseorang. Zink bertindak sebagai:


  1. Penjagaan Kulit: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat atau akne. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan penggunaan ubat-ubatan antibiotik masih dianggap lebih berkesan.
  2. Ekzema: Juga dipanggil sebagai dermatitis atopik, adalah gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Ia adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan zink di dalam badan. Zink memainkan peranan yang penting dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk sembuh dengan sempurna.
  3. Jerawat: mineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu kepadanya, zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.
  4. Penyembuhan luka: Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.
  5. Gangguan Prostat: Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.
  6. Hilang berat badan: Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.
  7. Mengandung: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.
  8. Pembiakan: Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.
  9. Fungsi Biologi: Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.
  10. Jangkitan: Zink membantu seseorang untuk mengesan rasa dan bau, memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu dalam menggalakkan pertumbuhan janin. Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.
  11. Antioksidan: Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .
  12. Aturan Enzim: Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.
  13. Kanser: Bagi lelaki, zink memainkan peranan yang penting dalam kelenjar prostat dan mencegah kerosakan awal, yang boleh membawa kepada masalah seperti kanser.
  14. Kelesuan Kronik: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil minyak ikan, kerana ia kaya dengan zink. Para doktor tidak mencadangkan ubat-ubatan lain yang diperlukan untuk menyembuhkan keletihan yang kronik kecuali pengambilan minyak ikan yang kaya dengan kandungan zink.
  15. Botak: Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut
  16. Kehilangan tulang: Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang.
  17. Buta Malam: Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.

Berapa banyak zinc yg anda perlukan? Sila rujuk jadual dibwh.

Birth to 6 months 
2 mg
Infants 7–12 months 
3 mg
Children 1–3 years 
3 mg
Children 4–8 years 
5 mg
Children 9–13 years 
8 mg
Teens 14–18 years (boys) 
11 mg
Teens 14–18 years (girls) 
9 mg
Adults (men) 
11 mg
Adults (women) 
8 mg
Pregnant teens 
12 mg
Pregnant women 
11 mg
Breastfeeding teens 
13 mg
Breastfeeding women 
12 mg


Nutrition Fact: 
Sebiji Zink Shaklee membekalkan 15mg (100%) keperluan harian dan 115mg Calcium (12% daripada keperluan harian). Zinc bukan sahaja membantu menguatkan kutikel rambut tetapi ia dapat meningkatkan daya ingatan dan tempoh penumpuan

** Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Dapatkan dengan harga yang super duper luar biasa di
SWEET NAZAINIK VITAMIN
SID: 888849
SMS : 017-736 5676
EMAIL : aushu_26@yahoo.com
KONSULTASI SECARA PERCUMA AKAN DIBERIKAN....



Kepentingan Vitamin untuk Ibu Hamil

 Vitamin untuk Ibu Hamil

Vita lea Iron Formula
Antara vitamin dan mineral penting dalam Vita lea ialah :

Vitamin A
Mengelakkan rabun malam
Membina sel otak
Mengelakkan kelesuan

*Umum mengetahui bahawa Vitamin A boleh menjadi toksik jika diambil berlebihan. Oleh itu vitamin A diambil dalam bentuk multivitamin, dan jika perlu hanya ambil dalam bentuk pro-vitamin A.

Vitamin E
Menjaga saraf dan otot
Mengelakkan keguguran
Sebagai antioksidan

*Shaklee Vita-E Shaklee tidak disarankan kepada ibu hamil kerana dosnya yang tinggi

Vitamin K
penting untuk pembekuan darah
mengurangkan risiso pendarahan
Zat Besi

Membantu masalah anemia dan mudah pitam
komponen utama dalam sel darah merah yang menghantar oksigen ke seluruh badan untuk memastikan kelangsungan hidup
menghasilkan lebih banyak darah bagi menyokong keperluan khasiat pemakanan diri sendiri dan juga tumbesaran bayi

B complex
B Complex sepatutnya mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B termasuklah asid folik. Namun biasanya kita selalu dengar tentang asid folik sahaja. Apakah kepentingan vitamin-vitamin B yang lain?

Vitamin B1 (thiamine)
membina jaringan fungsi saraf, otot dan otak.
menukarkan glukosa dan protein dalam makanan kepada tenaga
mengelakkan diabetes

Vitamin B2 (riboflavin)
menjaga kekuatan myelin iaitu saraf yang menyambungkan maklumat
menguatkan fungsi otak

Vitamin B3 (niasin)
memberi tenaga, mengelakkan kelesuan
mengurangkan perasaan stress dan tertekan
memberi ketenangan

Vitamin B5 (pathotenic acid)
mengelakkan kekejangan otot

Vitamin B6 (pyriodoxine)
membantu mengelakkan komplikasi semasa hamil seperti kelahiran pramatang dan pre-eklampsia
memberi tenaga
menghilangkan rasa lesu

Vitamin B9 (folic acid)
penting dalam sintesis DNA dan pembahagian sel di awal kehamilan
mengurangkan risiko spina bifida pada bayi
menjaga fungsi saraf
mengelakkan kurang darah

Vitamin B12 (cyanocobalamin)
mencegah anemia
menjaga kesihatan kulit
mencegah kelesuan

Chewable Vita-C 100mg

Membantu menyerap zat besi
Membantu dalam sintesis protein
Mencegah komplikasi semasa hamil seperti kelahiran yang kurang berat badan, anemia, etc.
Mencegah selesema

Vitamin D
penting dalam penyerapan kalsium
mengelakkan penyakit reput tulang kepada ibu dan anak yang dikandung
mengelakkan kekejangan otot

Kalsium
Ibu hamil memerlukan 1000-1300mg kalsium setiap hari
penting untuk pembekuan darah
menstabilkan transmisi impuls saraf
untuk merehatkan otot sewaktu berlakunya kontraksi
kalsium yang tidak mencukupi meningkatkan risiko praeklampsia iaitu gejala tekanan darah tinggi
mengelakkan masalah kekejangan
Magnesium

membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya
Kekurangan magnesium dapat mengakibatkan kejang betis dan perut, keguguran dan melahirkan pra-matang

Produk Shaklee dengan vitamin D : Ostematrix – Calcium, Magnesium & Vitamin D

membantu pembentukan otak bayi
mengandungi DHA dan EPA yang penting untuk perkembangan otak dan mata bayi
mengawal paras kolesterol untuk ibu
mengurangkan simptom kuat pelupa

Dapatkan nya di 
SWEET NAZAINIK VITAMIN
SID : 888849
SMS : 017-736 5676
EMAIL : aushu_26@yahoo.com
HARGA LUAR BIASA SETIAP HARI.....24/7
KONSULTASI SECARA PERCUMA....